Riwest gaat groen en wordt een duurzaam bedrijf in 2016

Riwest is van mening dat je niet alleen duurzaam kan zijn met “groene woorden” en “groene uitstraling”, bijvoorbeeld met een groene streep over je voertuig, en hiermee je bedrijf te profileren als een schoon en milieuvriendelijk bedrijf.

Riwest heeft besloten om alle benodigde stroom, door het laten installeren van zonnepanelen, zelf op te wekken. De zonnepanelen zijn inmiddels geplaatst.

Riwest is in dit besluit mede geïnspireerd door onze klanten zoals Unilever, Gemeente Rotterdam en de nieuwste container terminal op de Maasvlakte APM II. Dit is een van de duurzaamste container terminals in Nederland.

Bij Riwest zijn alle voertuigen in eigen beheer voorzien van Euro 6 dieselmotoren. Dit zijn de schoonste dieselmotoren die er op het ogenblik geleverd kunnen worden.

Het volledige kantoor wordt voorzien van stroom door middel van zonnepanelen.

Riwest heeft een zonnesysteem van 24 zonnepanelen met een vermogen van 6480 Wattpiek. Zonnestroom is de meest schone vorm van energie die je zelf kan opwekken. Hiermee kunnen wij bijdragen aan een schoner milieu. Hoeveel? Dit hebben we hieronder voor u uitgerekend :

  • Gereduceerde auto kilometers 313.546 km
  • Aantal geplante bomen 75
  • CO₂ gereduceerd 75.250 kg

Riwest hoopt hiermee voor onze toekomst een bijdrage te leveren aan een schoner milieu en een duurzame leefomgeving.